حذف خاموش قانون کار/ ضرورت اجرای ماده ۴۱ قانون‌کار

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران گفت: عدم اجرای صحیح قانون کار از چالش‌ها بوده و در این میان عده ای به دنبال حذف خاموش قانون کار هستند.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا)مازندران، نصرالله دریابیگی در نشست خبری که به مناسبت ۲۹ آبان سالروز تصویب قانون کار در ساری برگزار شد، با تاکید بر عدم اجرای صحیح قانون کار اظهار کرد: عده ای به دنبال حذف خاموش قانون کار هستند.

وی خاطرنشان کرد: در جهت تحقق اجرای قانون، رفاه کارگران، بازنشستگان و برای تحقق عدالت و تقسیم عادلانه ثروت در روز ۲۹ آبان قطعنامه صادر خواهیم کرد و نمی‌گذاریم قانون کار دستخوش چالش شود.

وی در پاسخ به سوال طبنا، مبنی برشفافیت افرادی که در تلاش برای حذف قانون کار هستند گفت: پیش از سال ۶۹، انجمن کارفرمایان، اتاق بازرگانی، ثروتمندان و حجره داران و کسانیکه قدرت را در اختیار داشتند همیشه در تلاش برای مصوب نشدن قانون کار بودند که با حمایت حضرت امام(ره) و رهبری قانون کار مصوب شد و این روند همچنان ادامه دارد.

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران خاطرنشان کرد: ما با اصلاحات مخالف نیستیم اما قانون کار باید به صورت سه جانبه گرایی کارگر، کارفرما و دولت باشد و پس از ان اصلاحات صورت گیرد.

دریابیگی با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران از قطع وام‌های قرض الحسنه برای کارگران گلایه کرد و گفت: مشکلات صنفی و کارگری جناح نمی‌شناسد.

وی با تاکید بر اینکه بازنشستگان آینه‌ی کارگران هستند از انها به عنوان عامل توسعه یاد کرد و گفت: اجرای ماده ۴۱ قانون کار حایز اهمیت بوده و با توجه به سبد هزینه و تورم، این قانون در سال ۱۴۰۱ اجرا نشد.

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران گفت: مشکل کشور اجرای برخی قوانین و نحوه اداره آن است. مطالبات کارگران ساختمانی بیمه بیکاری است. حل مشکل کارگران ساختمانی کشوری است. کارگران در فصل زمستان نمی توانند کارکنند تا پول نان داشته باشند و حتی بن کارگری نیز حذف شده و در جهت تحقق عدالت اجتماعی ماده ۴۱ و ۹۴ اجرا نمی‌شود.

دریابیگی گفت: وزیر کار نیز اجرای مصوبه ۴۴ را مهم دانسته اند و مزد یک رابطه اقتصادی است. اما عده‌ای می‌خواهند مسئله دستمزد به شورای اقتصاد برود و ما مختلف هستیم زیرا باید قانون کار اجرا شود؛ طبق قانون، دستمزد ۹‌میلیون تومان است اما در حال حاضر حداقل دستمزد ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و باید ماده ۴۱ قانون‌کار اجرا شود.

وی گفت: کانون های ثروت قانون کار را سوراخ کردند و از دیوان رای بر قرارداد موقت گرفتند و حتی برای کار دائم نیز قرار داد موقت ۱۵ روزه و یک ماهه منعقد می‌کنند.

کارگران ساختمانی، جاماندگان سهام عدالت/ عدم پرداخت وام قرض الحسنه به کارگران در بانک‌های مازندران

علی اکبری نائب رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی مازندران در ادامه‌ی این نشست گفت: عمده مشکلات ما بیمه کارگران ساختمانی است و مابه‌التفاوت از طریق پروانه ساختمات باید پرداخت شود.

وی افزود: بیش از ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار در بخش حوادث ساختمانی است و تجهیز کارگران به جهت ایمنی از سوی کارفرما انجام نمی شود.

نائب رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی مازندران خاطرنشان کرد: وام خود اشتغالی به کارگران داده نمی شود و کارگران ساختمانی از جاماندگان سهام عدالت هستند.

احمدی با اشاره به اینکه ۸۰ هزار نفر از کارگران ساماندهی شدند گفت: آموزش های مهارتی برای کارگران دیده شده و ۴۵ هزار از کارگران نفر بیمه ساختمانی هستند.

وی ادامه داد: شهرداری ها موظف هستند برای کارگران ساختمانی مکان مشخصی درنظر بگیرند اما تنها شهرداری های آمل و بابل به این مهم اقدام نمودند.

نایب رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به حق درمان رایگان برای کارگران اشاره کرد و گفت: بیمارستان نیمه کاره تامین اجتماعی در نکا را با چرایی نامعلوم به پیام‌نور واگذار کردند و این مطالبه به حق کارگران است.

اصلاح قانون کار به ضرر کارگران

زهرا صادقی مسوول اتحادیه زنان کارگر مازندران نیز در ادامه با تاکید بر اینکه عدم‌امنیت شغلی برای کارگران وجود دارد تصریح کرد: اصلاح قانون کار به ضرر کارگران است.

وی گفت: در مازندران بیش از ۶۰ هزار عضوکارگر داریم که ازین تعداد ۲۰ هزار نفر کارگر زن هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha